RCA

Asigurarea auto este un contract incheiat intre Dvs. si societatea de asigurare, avand ca scop protectia financiara, in cazul in care sunteti implicat intr-un accident.

In baza contractului semnat Dvs. sunteti de acord sa platiti o prima, iar societatea de asigurare este de acord sa va despagubeasca conform conditiilor stipulate in contract.

Detinand sau conducand un automobil va asumati anumite riscuri. Aceste riscuri apar cel mai frecvent in circulatie si implica una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

avarierea autoturismului propriu;
avarierea unui alt autovehicul;
distrugerea unor bunuri ca urmare a unui accident;
accidentarea unor persoane aflate in autivehicolul condus;
accidentarea unor persoane aflate intr-un alt autivehicol, implicat in accident;
accidentarea Dvs.
Traficul nu este singurul factor de risc la care este expus autoturismul. El poate fi furat sau avariat chiar si din parcare, totodata si fortele naturii reprezinta un risc care poate fi acoperit prin asigurare.

Toti acesti factori de risc ne pot afecta din punct de vedere material, ajungand in situatia de a nu ne putea folosi autoturismul pe o perioada mai indelungata din cauza costurilor ridicate al reparatiei. In aceste cazuri o asigurarea auto va poate economisi timp si bani.

Clienți încadrați în categoria asiguraților cu risc ridicat (sursa: BAAR)

Informatiile din aceasta sectiune vi se aplica daca:

- aveti 3 oferte de asigurare aflate in perioada de valabilitate, de la 3 asiguratori diferiti;
- ofertele sunt pentru perioade de asigurare de 12 luni;
- toate primele de asigurare din ofertele primite (fara tariful pentru decontare direct si fara prima pentru clauze si acoperiri suplimentare), sa fie mai mari, la data formularii ofertelor, decat: tariful de referinta pentru vehicul (a se vedea mai jos) X factorul N (a se vedea mai jos) X coeficientul pentru clasa de bonus-malus aplicabila vehiculului pentru care se solicita asigurarea (a se vedea mai jos).

Exemplu:

- Vehiculul pentru care se solicita asigurarea: Dacia Logan;
- capacitate cilindrica: 1.461cmc
- Detinator: persoana fizica; 45 de ani
- Clasa de bonus-malus pentru vehiculul pentru care se solicita asigurarea: B4
- Oferte de asigurare primite (fara tariful pentru decontare directa si fara prima pentru clauze si acoperiri suplimentare): 660 de lei, 720 de lei si 680 de lei 

Prima pentru risc ridicat = 597 lei X 1,36 X 80% = 649,50 lei

Prima pentru risc ridicat este mai mica decat ofertele primite, deci solicitantul se incadreaza in categoria asiguratilor cu risc ridicat si poate apela la BAAR pentru incheierea contractului de asigurare.

Pentru mai multe informații, accesati: https://www.baar.ro/asigurati-cu-risc-ridicat/

CASCO

Riscuri esentiale acoperite de asigurarea tip CASCO:
- pagubele provocate autovehiculului de ciocniri, loviri, rasturnari, zgarieri, caderea unor corpuri pe autovehicul;
- furtul autovehiculului sau al unor parti componente ori piese ale acestuia, precum si pentru pagubele provocate acestuia ca urmare a furtului sau tentativei de furt;
- pagubele produse autovehiculului de incendiu, explozie, afumare, patare, carbonizare sau diverse distrugeri, ca urmare a incendiilor;
- pagubele produse autovehiculului de inundatii, uragan, cutremur, prabusire sau alunecare de teren, ploaie torentiala, grindina, trasnet, greutatea stratului de zapada sau gheata,avalansa de zapada, actiunea mecanica a apelor curgatoare sau a obiectelor purtate de ape;
- cheltuielile efectuate in vederea transportului autovehiculului avariat la atelierul de reparatii care poate efectua reparatia, cel mai apropiat de locul accidentului, sau la locul deadapostire al autovehiculului, daca acesta nu poate fi deplasat prin forta proprie.

Nota: riscurile acoperite sunt completate de conditiile generale de asigurare si de contractul (polita) de asigurare  

In dorinta de a oferi o gama de servicii cât mai completă Asiguraţilor noştri, pe poliţa CASCO se pot contracta o serie de acoperiri şi servicii conexe asigurării autovehiculului în sine pe langa riscurile de baza:

- asistenţă rutieră extinsă;
- asigurarea de accidente a persoanelor transportate;
- riscurile de:
- vandalism si evenimente socio – politice;
- pierdere / furt a cheilor;
- apă la motor;
- accesul pe alte drumuri in afara drumurilor publice

Asigurari generale

Asigurarea obligatorie a locuintei (PAD)

Asigurari facultative pentru imobile

Asigurari auto

Asigurari pentru afacerea ta

IMM

Raspunderi civile

TransportatoriLegături

Parteneri

Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF)

BAAR - AIDA
This web page was started with Mobirise